Tizenegy tanács az éntudatos élethez

Tizenegy tanács az éntudatos élethez

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a rossz környezet az európai régió egészségi problémáinak mintegy 25% -áért felelős. A betegségek legnagyobb arányát a víz-, a talaj-, a levegőszennyezés és a túlzott hulladéktermelés okozza. Éntudatos Élet (ŽiťVedomo) a helyes, fenntartható út az egészségünknek és a környezetünknek. Hogyan kell csinálni?

1. Kezdjte Önmagától

Az emberiség betegségévé az válik, hogy mindenki mindent meg akar kapni, nagyobb erőfeszítés és türelem nélkül. Ha öntudatosan akarunk élni, az eredmény nem lesz látható azonnal, de annál jobban fogunk neki örülni. Maga a folyamat az elején nehéz lehet, de később automatizálódik és kitűnő lesz benne.. Ne feledje, hogy mindent csak akkor lehet tenni és elvégezni, ha azt Ön akarja.

2. Inspirálódjon

Látogasson el különböző workshopokra, olvashat környezetvédelmi cikkeket és könyveket, beszéljen szakértőkkel, vagy látogasson el ŽiťVedomo Konferenciára, amelyre Komáromban kerül sor, ahol mindent egy tető alatt megtalálható. További információkért és bejelentkezési űrlapért látogasson el a https://zitvedomo.sk címre.

3. Legyen példaként a gyermekei és unokái számára

Mi vagyunk az utolsó generáció, amelyik még mindig képes lehet csinálni a gyermekek egészséges jövőjéért. Ha a gyerekek pozitív hozzáállást környezethez és az egészséges életmódhoz látnak a szüleiknél, akkor ezt másolni fogják. Így generálunk egy olyan generációt, amelynek a Bolygó sorsa és egészsége nem lesz közömbös. Hozza el a gyermekét a ŽiťVedomo konferenciára, ahol sok új információt megtanulhatés pozitív hozzáállást szerezhet.

4. Helyi termékeket keressen

Szlovákiában számos olyan terméket és szolgáltatást találunk, amelyet a természettel összhangban állítanak elő vagy biztosítanak. Egy még kényelmesebb alternatíva az, hogy megtaláljuk őket közvetlenül a faluban és a közelben. Megtalálhatja őket a ŽiťVedomo konferencián is.

5. Ossza meg véleményét és terjessze a felvilágosodást

A családban, az ismerősök és a kollégák között, bárhol illik, ne féljen beszélni arról, hogy él öntudatosan és az milyen haszonnal jár. De ne gyakoroljon nyomást senkire, több negatívumot hozhatna, mint a pozitívakat. Gyermeke megy az óvodába vagy az iskolába? Ajánlja tanárainak a tapasztalatait egy interaktív előadáson gyermekek számára. Ki tudja, talán a következő ŽiťVedomo konferencián Ön fogja tartani egy előadást.

6. Csatlakozzon helyi vagy nemzetközi szervezetekhez

Higgyenek jó dolgokban és ötletekben, és saját segítséggel járuljanak hozzá a kivitelezésénél. Különböző szervezetek rendszeresen önkénteseket keresnek különböző típusú tevékenységük elvégzésére. Ne féljen fákat ültetni, részt venni a hulladékgyűjtésben a természetben, vagy legyen egy olyan tiltakozás része, amely kiemeli a környezetvédelmi kérdéseket.

7. Kezdeményezze a változásokat

Ha úgy gondolja, hogy egy ember nem tehet csodát, téved. Gondoljanak arra a tízéves kislányra, aki meggyőzte a politikusokat Ausztráliában, hogy megszüntessék az egyhasználatú műanyagokat használatát.
Lelkesedéssel meggyőzheti az embereket és a környékét, és változatos tevékenységeket hajthat végre. A szlovákiai aktív emberek képesek voltak komposztáló helyeket építeni egy lakótelepen, gazdagítani otthonai környékét, teret teremteni a gyermekjátékoknak, vagy csomagolás nélküli üzleteket nyitni.

8. Töltse a szabad idejét természetben

A túlzsúfolt bevásárlóközpontok és a hipermarketek a mai fogyasztói társadalom bizonyítékai. És mi van a természeti környezet megváltoztatásával? Egy séta a természetben számos előnnyel jár. Csökkenti a depresszió és a szívbetegségek, stresszek és stressz kockázatát, és minden séta felejthetetlen sporttevékenységnek tekinthető. Tehát öltözzön fel és szaladjon ki.

9. A divatirányzatok csak átmenetiek

Ne engedjen a csábytásuknak. A túlzsúfolt szekrények, apartmanok és házak nem értékesek. Az értékeket magunk hozzuk létre, nem pedig a divatikonok.

10. Ne adja fel

Ne feledje, hogy semmi sem hoz azonnali gyümölcsöt. Legyen türelmes.

11. Bízzon magában

Nincs egyedül, hanem többen vagyunk, akik törődnek az egészséggel és a környezetünkkel.