Öntudatos élet Konferencia (Žiť Vedomo)

Öntudatos élet Konferencia (Žiť Vedomo)

November 24.-én Rév-Komáromban megrendezésre kerül egy interaktív környezetvádelmi konferencia első éve. A konferencia környezetvédelemről, az egészségünkről, a hulladékmentesség mozgalomról fog szólni, ahol résztvesznek előadók és tanácsadók Szlovákiából, Ausztriából és Amerikából is.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a rossz környezet az európai régió egészségi problémáinak mintegy 25% -áért felelős. A betegségek legnagyobb arányát a víz-, a talaj-, a levegőszennyezés és a túlzott hulladéktermelés okozza.

Első pillantásra a “nulla hulladék” eszméje utópiai álomnak tűnhet. A valóságban azonban ez a cél nem csak megvalósítható, hanem fokozatosan egyre több országban valósul meg. A hulladék nélküli élet olyan életmódot jelent, amely elősegíti minden forrás újrahasznosítását hulladékkeletkezése, tárolása vagy égetése nélkül.

A konferencia célja az, hogy bemutassa a problémákat és megoldásokat találjanak a környezeti, egészségügyi és hulladékok kezelése környezeti döntéshozatalban. Ez egy tudatos módja a fenntartható, egészségesebb életnek. A konferencián felmerül egy egyedülálló lehetőség arra, hogy ikletet találjon mindenki az előadások, workshopok, beszélgetések során. A külömboző területek szakértői az egészségügy, az oktatás, az egészséges életmód, hulladékmentesség, az egészségfejlesztés és a hulladékmentességi mozgazgalmát képviselik. További információkat nyújtanak a környezet és a komponenseiről: talajról, vízről, levegőről és permakultúráról, és arról, hogy miért ezek a komponensek létfontosságú számunkra, és hogyanan lehet védni őket. Megismertetnek a helyes táplálkozással, az egészséges testmozgással, az aktuális veszélyeztető kockázatokról, és természetesen azzal, hogy mit lehet tenni egy egészséges, boldog hulladákmentes érdekében.

A konferencia azonban nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is érdekességeket nyújt. Ezért ne habozzon és hozza el a gyermekét is, hogy résztvehesen egy gazdag programban a gyermek zónéban, ahol szakemberek ás pedagógusokkal tanulhatnak új dolgokat. Még a legkissebb résztvevők is játék által tanulhatnak a konferencia témáiról. Tapasztalt pedagógusokkel és szakértőkkel műhelyekben, játékokkal és külömböző tevénységekkel pozitív kapcsolatot teremtenek a környezettel, egészséggel.

Az esemény előnyei a résztvevők számára az új környezetvédelmi ismeretek és megoldások lesznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy szebb és egészségesebb jövőt biztosítsanak maguknak, gyermekeiknek és a jövő generációinak.