Mutassuk meg a gyerekeknek, hogy lehet öntudatosan élni

Mutassuk meg a gyerekeknek, hogy lehet öntudatosan élni

Önök is szeretnének részt venni a ŽiťVedomo Konferencián, de kisgyereke van, és nem tudja, hol hagyni őket?

A konferencia szervezői a fiatal családokra is gondoltak, és a pedagógusokkal és diákokkal egy teljes programot készítettek a konferencia legkisebb résztvevőinek is. Olvasson tovább és győződjön meg róla, hogy az első ilyen interaktív konferencia Szlovákiában – ŽiťVedomo, valóban az egész család számára szólt.

Vág és Duna deltájánák, az ártéri erdők, az alföldek és a mezők tájképein a Lesanka és a Rozmaring Alapiskola Tudományi Csapata erre a vidékre érkeznek. A gyermekekkel közösen négy küldetésbe kezdenek, és megmutatják nekik a természet szépségeit, annak fontosságát és védelmi módjait, valamint az egészséges életmód elvét a kiegyensúlyozott személyiséghez a környező világgal kapcsolatban.

A Föld Küldetése során a gyerekek tudósokká válnak, vizsgálni és ismerkedni fognak a földdel, a vízzel és a levegővel. Többek közt megtanulják, hogy miért fontos a föld, és miért van szükség arra, hogy esőerdők legyenek, miért pótolhatatlanok a növények. Megpróbálnak vízzel kísérletezni, hogy megtudják, hogyan lehet megmenteni, hogyan kell tisztítani a vizet, hogyan folyik a folyó, hogyan működnek a vízkörök a természetben, és igyekeznek még vizes hangszereket is készíteni. Ültetnek magokat és meglátogatnak egy interaktív műsort a múzeumban – Meredek folyó medre. És még valami. Ez a küldetés után a gyermekeik szívesebben fognak választani kerékpárt autó helyett.

A második küldetésben – Küldetés én és az egészségem, Lesana-hoz és a Tudományos Csoporthaz csatlakozik Zdravýživka báb szinház előadásával. Az ízlelőbimbók és a bélsejtek társításával a gyerekek fel fogják ismerni a gyümölcsöket és a zöldségeket, a különböző gyógynövényeket és azok hatásait. Egészséges kenyérkrémet készítenek, megismerik az emésztőrendszer működését, és gyakorolják a jógát. A személyi higiénia alapvetően az egészséges életmódhoz tartozik. Annál is inkább, ha ezt az ellátási formát egészségbarát és természetes termékekkel valósítják meg. Ezért a gyerekek megtanulják, hogyan készítsék el saját szappanukat és fogkrémet, alaposan mossák le a kezüket vagy a fogukat.

Napközben a gyerekek saját távcsövet és noteszet is készítenek, hogy Felderítő őtra mehessenek. Ez a parkban történik, ezért győződjön meg róla, hogy csomagol melegebb ruhákat és vízálló cipőket gyerekeknek. A gyerekek ökojátékokat fognak játszani, ismerkedni fognak a fékkal, figyelik a madarakat és madáretetőt kásztenek.

Föld hulladák nálkül. Irreális? Megtudjuk az utolsó küldetésen. Lesanka-val a gyerekek ellenőrzik, hogy megfelelően rendezik-e a hulladékot, megtanulják, mit kell tenniük a hulladék elkerülése, medálokat készítenek papírból és a régiből készítenek valami újat.

Gyermekeit szívesen várják Lesanka, Rozmaring Alapiskola Tudományos Csoportot, önkéntesek, az egészséges életmódot és az emberi egészséggel foglalkozó HHI Intézetet.

Mindannyian egy céllal – Tudatosan élni (ŽIŤVEDOMO)

Nemsokára találkozunk.